tirsdag 2. oktober 2012

Topp eller bunn.. Det er spørsmålet!


- NYTT STUEBORD -

Ettersom planen er å ha kistebordet inn på det andre rommet har vi nå overtatt et steingammelt rundt trebord!! Vi fikk det av mamma'n til Stian da hun ikke trengte det på hytta lenger.. 



Før dere prøver å overbevise meg om at jeg ikke må FINNE PÅ Å MALE DET.. Glem det! Det skal males! Spørsmålet er om jeg skal male bare bena eller bare overflaten?! Jeg har bestemt meg for å gjøre en av delene, men å beholde treverket på et av stedene for å skape en kul kontrast..



Jeg har sett for meg overflaten hele tiden.. Men så plutselig når jeg fikk det hjem slo tanken med at det hadde vært kult om bena var malt.. Farge sa du? Tja.. Hvitt eller dus fersken tenker jeg..

Fordelen med å male overflaten er at det blir letter å holde rent, da det blir enklere å vaske på.. Men.. så liker jeg jo treverket/den slitte overflaten (med flekker-ler-) slik det er nå også da! Haha..

Hva sier dere?
Topp eller bunn? Det er spørsmålet.

Klem Ida Susanne

40 kommentarer:

  1. tror jeg ville malt beina! kjempekul plate, ferdig med kaffeflekk og det hele! :D

    SvarSlett
  2. Jeg vil råde deg til å male toppen, av to grunner. Den første som du selv sier, det er rensligere, den andre grunnen er at hvis du skulle ombestemme deg, eller hvis noen etter deg heller vil ha det trehvitt, er det MYE enklere å pusse ned platen, enn beina. Dessuten synes jeg at beina er penest uten maling, men det er jo subjektivt. :) Lykke til -pent blir det nok uansett, som alt annet du lager! :)

    SvarSlett
  3. Jeg hadde malt overflaten i en fersken/nude-farge. Tror Kaspara har gjort noe lignende med et lignende bord, bare hun malte bena - om jeg ikke husker feil ;)
    Jeg syns bena på bordet ditt var penere i treverket enn overflaten - derfor ville jeg malt toppen.
    Klem

    SvarSlett
  4. Hei Høpp!!

    Vakkert bord.Hadde malt beina.Om ikke
    bordplaten er lakket er det veldig fint
    og pensle på beis fra(Jotun) med fargen drivved.
    Spisestuebordet mitt ble beiset med denne,og
    føttene ble hvite.Super fornøyd!!

    Nyt dagen og lykke til med valget!!

    Klem Linda:)

    SvarSlett
  5. Fantastisk flott bord!

    Jeg tror jeg ville ha gått for toppen av samme grunner som Anna nevner.

    Flott blir det uansett, gleder meg til å se hva du lander på.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  6. Male beina! :)

    Ha ein god onsdag...

    SvarSlett
  7. Toppen i fargen "nude", den hudfargen som Kaspara har på sin blogg vettu, det er sååå fint;)) Klem W

    SvarSlett
  8. Jeg hadde malt bena :)

    Lykke til med valget og jeg gleder meg til å se det ferdig! :)
    Klem Renate

    SvarSlett
  9. Jeg tror jeg ville malt bena jeg også ! :)

    SvarSlett
  10. Jeg ville også male benene :) tror det kunne blive så fint!

    Klem Pernille - pescno.blogspot.com

    SvarSlett
  11. Hei snupp!
    Fantastisk spennende valg du har tatt:) Har ikke fått gratulert deg..Gratulerer! Har tenkt samme tanke i mange år nå, men ikke fått fingeren ut enda;)
    Kos deg, blir spennende å følge!
    Når det gjelder bordet hadde Pøbelen gått for bena..Du vet den koden du spurte meg om..hint hint..Hadde blitt så fiiiint!

    SvarSlett
  12. Så stilig bord!:)
    Jeg ville gått for bunnen i og med at det er stiligst
    og det blir mere brukervennlig når det ikke er malt på toppen!:)
    Blir så fort styggt når det er malt og tåler mye mindre:(
    Ha en toppers dag:)
    Klem!

    SvarSlett
  13. Fikk malt toppen på vårt salongbord i sommer, og nå som det er godt plassert i stua er jeg kjempe fornøyd med kontrastene. Se gjerne http://lullasin.blogspot.no/2012/07/gammelt-bord-i-ny-drakt.html

    SvarSlett
  14. Det var et vanskelig valg ja.. tror det hadde vært kulest om du malte bena, men mest praktisk??? Det blir nok utrolig flott uansett hva du velger :-) nydelig bord!

    Gina

    SvarSlett
  15. Skrubb bordflata og sett den inn med grønnsåpe eller bivoks, og mal beina:DDDDD Det er mitt forslag:DDDD Spørsmålet er vell om fersken blir for likt resten av bordet, dersom du ønsker kontraster? Grethe

    SvarSlett
  16. Vilket fint bord. Jeg hade nog valt å male toppen, men i ett mönster. Har dessa to bildene i inspirasjonsmappen min og letar kun etter ett bord (och på extra plats i lägenheten...)

    http://www.google.no/imgres?start=75&um=1&hl=en&biw=1240&bih=901&tbm=isch&tbnid=auQVnaycMMPiJM:&imgrefurl=http://roomservice.blogg.se/2009/november/&docid=aWrQlVFzsPRZeM&imgurl=http://roomservice.blogg.se/images/2009/bord_62049903.jpg&w=500&h=770&ei=UMBqUJ_AKae80QXxj4GwCg&zoom=1&iact=hc&vpx=542&vpy=449&dur=107&hovh=279&hovw=181&tx=60&ty=142&sig=101086707921238829708&page=4&tbnh=169&tbnw=115&ndsp=30&ved=1t:429,r:14,s:75,i:50

    http://www.google.no/imgres?start=105&um=1&hl=en&biw=1240&bih=901&tbm=isch&tbnid=DVWqfVuYOiTHlM:&imgrefurl=http://mittgronalillarum.blogspot.com/2011/01/mala-tragolv.html&docid=2cZJt1FzZ2unaM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_d9g-ZlOUSPg/TUXsJIghaOI/AAAAAAAACdQ/wa8nD9oNmEc/s1600/golvm%252525C3%252525A5lning.jpg&w=488&h=500&ei=UMBqUJ_AKae80QXxj4GwCg&zoom=1&iact=hc&vpx=389&vpy=384&dur=14&hovh=227&hovw=222&tx=135&ty=117&sig=101086707921238829708&page=5&tbnh=168&tbnw=164&ndsp=30&ved=1t:429,r:25,s:105,i:181

    SvarSlett
  17. Vittig - jeg tenkte også bunn, for toppen er jo så velbrukt og "innflekket" at det er sjarm i seg selv ;) Det skal være litt flekker! Og så slipper du å være redd for å få flere :p
    Glassplate eller plexiglass på toppen er også et alternativ;)

    Gleder meg til å se hva du kommer frem til!!

    Ha en fiin tirsdag!
    Klem fra Christine

    SvarSlett
  18. Hei hei! Kjenner deg ikke, men denne "utfordringen" var bare så utrolig fristende å bli med på: Det er åpenbart at du trenger grønne (i en nyanse som passer hos deg) bein til bordet ditt :-D Når jeg først er her i kommentarfeltet, vil jeg gjerne si at bloggen din er en skikkelig gledesspreder!!! + ønske deg masse lykke til med butikken ;-) Ha en finfin dag! hilsen Ingrid

    SvarSlett
  19. Ville absolutt malt beina...

    SvarSlett
  20. Mal bena! Så beiser du overflaten med drivved og lakker den etterpå. Da blir den enkel å holde ren :) jo blankere lakk, desto enklere å holde ren!

    SvarSlett
  21. Uten tvil bunn! :)

    SvarSlett
  22. Jeg ville nok også malt toppen, nettop pga det med å holde den ren..MEN du kan jo lakke/beise toppen så du beholder treet. Det blir litt mer orginalt å male bare bena. Dus fersken høres nydelig ut!! Gleder meg til å se!

    klem :)

    SvarSlett
  23. Toppen! Og en liten bit nederst på føttene! :)

    Og i dag kom tapeten, så fiiiin live! :D

    SvarSlett
  24. Kult bord.
    Jeg ville malt beina. Blir fint dette, og gleder meg til å se resultatet:)

    SvarSlett
  25. Hei søta!:)
    Jeg vurderer stort å ta turen hjem mot slutten av denne uken altså-send me en sms når du finner ut ang tid da;) Hadde vært stas å skravle litt igjen:)
    ...kan jo tilogmed stille opp som en hjelpende hånd om du skulle trenge i studio vettu, vennen:)

    ...fint nytt (gammelt) bord da:) Jeg tror jeg hadde gått for å male bordplaten hvit jeg faktisk. Og kanskje sånn for morro skyld littegrann nederst på bena, slik datt skriver over her:) Men kanskje den lille detaljen i en annen farge? Mint grønt eller dus turkis? Noe som matcher putene i sofaen tenker nå jeg:)

    sender deg en stor go`klem, snuppis

    SvarSlett
  26. Hva med å bare male oppå bordplata - altså ikke langs kanten rundt? Det tror jeg kunne blitt fint. :)

    SvarSlett
  27. jeg synes beina for å fremheve den delen man bruker mest, og så er platas så fiiin<3:) tror det blir kult uansett da:P

    SvarSlett
  28. Heisan Ida Susanne
    Grattis med herlig bord! Jeg tror begge deler kan bli fint, men tror jeg hadde gått for en ferskenfarge på beina.
    Jeg er selv så superfornøyd med salongbordet vårt med treflate og malte lindegrønne bein, men jeg har jo et lite avlastningsbord da med ferskenfarget topp og trebein. Det ble jo fint det også....
    Tror ikke du kan gjøre den store feilen jeg. Har tro på begge alternativer.
    Fin kveld til deg!
    Klem fra Kaspara

    SvarSlett
  29. Jeg har sittet med samme dilemmaet selv, og jeg har bestemt meg for at jeg skal male bare bunnen - da slipper jeg å irritere meg over alle hakk, riper og sår det blir på bordplata. Det var i alle fall min konklusjon :-) Ellers må jeg bare si at det var et lekkert bord da :-D

    Ha det godt - klem Siv

    SvarSlett
  30. Stemmer for og male bordplaten ;)
    Blir spennende å se hva du ender opp med!!

    Ha en fin Onsdag -
    Klem Jatte♥

    SvarSlett
  31. Jag röstar på att du målar benen vita och behåller bordsskivan som den är då skivan är jättefin.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  32. jeg ville helt klart malt beina!

    SvarSlett
  33. Jeg ville malt biena, har hatt bord selv med lignende overflate. Synes ikke den ble så veldig fin etterhvert...

    SvarSlett

Jeg blir hoppende glad om du vil legge igjen noen ord hos meg! Jeg leser alle kommentarene og blir super happy for hver og en :) Snille ord varmer et blogg-hjerte!