fredag 9. november 2012

Du grønne glorete (?) tre goddag..


Jeg gikk "bananas" i bruktbutikken.. Det var i juleavdelingen det hele skjedde. Jeg beveget meg forsiktig inn i julerommet og før jeg visste ordet av det stod jeg på hodet oppi alle pappeskene og praktisk talt gravde frem gamle julekuler.. "Dagens ungdom" sa mannen som eier bruktbutikken og lo.. 


Men så over til overskriften min.. Du grønne glorete tre goddag! Jeg har merket de siste årene at jeg sakte men sikkert har fått sansen for den noe mer fargesprakende juletrepynten. Og da jeg kom over en etter en av disse gamle julekulene i knallfarger klarte jeg ikke å la vær å ta dem med meg.. 
Jeg har aldri vært noen "rød-jul", så det kommer kanskje ikke som noen super overraskelse at jeg ikke plukket med meg noen røde julekuler. FLOTT hos andre, men ikke hos oss. 

Jeg tror disse julekulene sammen med pastellkulene fra de tidligere årene kommer til å bli smashing jeg!

Bildet i midten er av en gammel "bly-skuff", men som mange av oss kjenner som settekasse! Den skal trylles bittelitte granne med før den blir lagt ut i nettbutikken blant en rekke andre nyheter 1.desember!

Klem Ida Susanne

12 kommentarer:

 1. Jaaa ! Så herlig, skikkelig god gammeldags julepynt :) Gleder meg til å se de på deres juletre jeg Ida Susanne ;)

  God helg
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 2. Herlig med julekuler i pastell...jeg er heller ikke glad i for mye rødt i jula...Ønsker deg lykke til med butikken!

  SvarSlett
 3. Jeg tror du er lidt som jeg hvad angår julepynt - jeg skal heller ikke have rød pynt, eller nisser :-)

  SvarSlett
 4. Jeg bor på en gammel gård, så her et det innslag av rødt til jul...men jeg elsker gamle julekuler og har dem i store glassboller for å vise dem frem!!

  Fin fredag!
  Klem Bodil

  SvarSlett
 5. Her blir det så lite jul som mulig. Jeg får se hva jeg finner på de lokale spanske bruktbutikkene ;)

  SvarSlett
 6. :-). Så fine farger:-D. H aen fin kveld og god helg

  SvarSlett
 7. Kjempefine!! På vårt juletre bruker det å være et virrvarr av alle slags mulige farger, da er jeg fornøyd :) Ha en fin kveld! KLEM.

  SvarSlett
 8. Så artig å finne slike gamle kuler!!!
  Jula handler jo også mykje om tradisjoner og pynt blir gjerne brukt år etter år, uavhengig av mote...

  Gleder meg til å sjå ditt (glorete) juletre ;0)

  Fin fredag!

  Klem ib

  SvarSlett
 9. Herlige julekuler.
  Morsomt når man finner slike skatter.
  Ønsker deg en riktig fin helg.
  Klem fra jeanette

  SvarSlett
 10. De julekulene var knallfine! Jeg er litt omvendt av deg – jeg synes _andre_ farger enn rødt er herlig som julepynt hos andre. Men her hjemme er det utelukkende julerød, hvit og natur som gjelder. Bortsett fra i adventstiden, da er det lilla!

  Og jeg likte settekassa! Som grafisk designer har jeg seff også en ekte settekasse - til å sette satsen i. ;) Foreløpig ikke på veggen... Dagens funfact: På engelsk heter jo store og små bokstaver Upper og Lower case. Det kommer av at de store bokstavene lå øverst i skuffen, og de små lå nederst. :)

  SvarSlett
 11. Settekasse er jo helt riktig navn på denne, ikke bare noe den er blitt kjent som etter at vi jenter bynte å fylle den med nips og andre greier. Det var her blytypene (bokstavene) til satsen (teksten) lå, derav navnet settekasse. Jeg er også typograf og har selvfølgelig en hjemme. Den lå og støvet ned på toppen av et skap i avisa hvor jeg jobbet. Nå pynter både den og de originale typene opp veggen her hjemme.
  Og de julekulene er jo bare til å bli i skikkelig godt humør av da :)

  SvarSlett

Jeg blir hoppende glad om du vil legge igjen noen ord hos meg! Jeg leser alle kommentarene og blir super happy for hver og en :) Snille ord varmer et blogg-hjerte!