Nudler med hot peanøttsaus & kyllingdigg
Her er en oppskrift laget på "frihånd" til dere :
Jeg er stooor tilhenger av å "slumpe", så oppskriften er deretter!
Jeg er stooor tilhenger av å "slumpe", så oppskriften er deretter!
DU TRENGER :
(3 pers.)
2. stk kyllingbryst (kuttes i små terninger/biter)
Sausen :
4-5 toppede ss med grov peanøttsmør
ca 1 dl vann
MARINADE TIL KYLLINGEN :
2 ss sambal oelek (chilipasta)
2 ss søt soyasaus
1 ts sesamolje (kan sjøyfes)
2 ss hoisinsaus
1 fedd hvitløk, finhakkes.
1. pakke aspargisbønner, som du kutter i passe store biter.
3-4 eggnudler "pakker".
Anbefaler eggnudlene fra Eldorado, 4 i pakka = 9 kroner.
Sesamfrø til topping...
SLIK GJØR DU :
Bland alle ingrediensene til marinaden sammen i en bolle,
tilsett kyllingbitene.
tilsett kyllingbitene.
La kyllingen kose seg i marianden i ca 15-20 minutter.
Stekes i ca 5-7 minutter i varm panne.
Tilsett bønnene..
Samtidig koker du eggnudlene i 5-6 minutter.
...Peanøttsausen lager du sånn :
1 dl vann, peanøttsmøret og resten av marinaden små kokes i
ca 3 minutter, Blir den veldig tykk, ha i litt ekstra vann.
ca 3 minutter, Blir den veldig tykk, ha i litt ekstra vann.
Ha nudlene i stekepanna sammen med bønnene og kyllingen..
Hell over sausen og rør om.
Hell over sausen og rør om.
Toppes med sesamfrø..
Såååå godt!!!!
Dette skal jeg prøve en gang- liker så godt kina/thai mat;)Så da bør jeg jo lage det mye oftere i grunn;)
SvarSlettNam, takk for tips :)
SvarSlettLiker stilen og bloggen din- la meg som følger!
Klem Kristin
Tusen takk for at du deler denne oppskrifta med meg, jeg er så svak for smaken av peanøtt smaken i middagsretter, Asiatiske retter:O) denne skal prøves. Klem fra Ann Elin
SvarSlettHei søta!
SvarSlettDet så superdigg ut :)
Elsker sataykylling, så dette kan nok også fort bli en favoritt!
Håper du har det fint!
Klæm
Nam så nydelig ut:)
SvarSlettVet alt om slumping..Det er slik matlagingen foregår
her i huset også:)
Nyt helgen!!
Klem Linda