søndag 30. desember 2012

Om det å skulle bo på 14 m² :


 For en liten tid tilbake ramlet jeg tilfeldig innom d e n n e boligannonsen på finn.no. Jeg aner egentlig ikke hvordan jeg fant den, men jeg ble raskt interessert da jeg så boligarealet på denne leiligheten og jeg trykket meg videre inn på annonsen. 

Går det virkelig an å bo på 14kvm tenkte jeg! Det må være en feilopplysning! Men, det var det jo så klart ikke! Jeg visste at mange leiligheter i Oslo (blant annet) ligger på 20 - 35kvm, men jeg har aldri sett en så liten leilighet/hybel ligge ute for salg før! 

Det fascinerer meg!! Jeg blir sånn : " ååå, jeg ville gjort sånn, og jeg ville hatt det sånn"! Jeg hadde elsket oppdraget : 
"Innred min 14kvm store leilighet"


Leiligheten er jo veldig pent innredet da, med smarte løsninger og lyse farger. Men for meg som bor i lille Skien er det helt vanvittig å tenke på at denne lille leiligheten i Oslo på 14kvm koster like mye som vår toppleilighet på 57kvm (+ hems og takterrasse) midt i skien sentrum koster. 

Vanittig. 
(alle bilder er hentet fra annonsen på finn.no det er linket til tidligere i dette innlegget)
Kunne du bodd på 14kvm?

For alt jeg vet kan det jo være flere av leserne mine som bor på like lite areal. 

Mitt svar er nok nei. Men, må man så må man. Og jeg vet hvor vanskelig det er for unge å komme inn på boligmarkedet, kanskje spesielt i storbyene. 
Jeg håper for den som bor her sin skyld at det finnes boder i kjelleren -ler- 

- vi blogges imorgen-

9 kommentarer:

 1. Galskap! DA er det viktig å bo sentralt da. Herlighet. Hadde jo ikke hatt plass til meg selv nesten... Nei, så viktig er det ikke å bo så sentralt - spør du meg.

  SvarSlett
 2. Snacka om compact living :) Jo, jag hade nog kunnat bo så. Om jag vore själv alltså :)

  Gott nytt år!

  SvarSlett
 3. Jeg hadde iallefall ikke kjøpt en så liten leilighet...
  Jeg bor selv trangt , typ 45kvm. og eier ikke. Jeg får rett og slett ikke lån nok til å kjøpe - selvom det ikke er noe å sette fingern på annet enn at egenkap.er for lav. Provoserende ja!
  MEN , det er mange i min situasjon.Desverre er det ikke mange av disse som blogger. Litt small living inspo hadde vært knall for oss som ikke har store plassen å boltre seg på :) ikke sant?

  SvarSlett
 4. Kjellerbod og fellesvaskeri står det i annonsen, pjuh! ; )

  For noen år siden bodde faktisk mammaen min i en 20 kvadratmeter liten leilighet like ved Høgskolen i Oslo. Knøttlite bad, kjøkkenkrok og sovesofa ;O Hun fikk det til å fungere veldig bra, og jeg var til og med på overnattingsbesøk. Veldig koselig : )) Takhøyde og smarte løsninger har nok mye å si ;O

  Men, jeg hadde nok ikke klart å bo på 14 kvadrat over lengre tid.. Vet mamma syntes et år med 20 kvadrat var nok ;b

  Prisene er høye, og det mest vanvittige er nok at denne leiligheten kommer til å bli solgt for mer enn taksten (tror du ikke?).

  Fin kveld, Ida! hilsen Silje.

  SvarSlett
 5. herreverden, tror jeg hadde fått klaus;) men utrolig hva innredning og smarte løsninger kan gjøre for arealet. Selv likte jeg veldig godt programmet bolikjøp eller hva det nå het;) Er veldig fasinert av å sitte å se på finn og sammenligne og drømme seg litt bort=) takk for at du deler. Bor selv i et lite hus. Og mange i familien sier at vi kommer nok til å ville flytte etter barn nr 2. Men håper virkelig ikke det for trives så godt hær i det lille huset vårt. Legger meg til som følger og kommer mer enn gjerne igjen;) godt nyttår;)

  SvarSlett
 6. Det var ekstremt lite! Men vil man ha sitt eget kan det jo være en måte å komme inn på et vanskelig marked på.. Jeg hadde nok ikke kjøpt noe så lite. Var på besøk hos en venninne som bodde på 20 m2 (leid), da var vi faktisk 5 stk som sov der - og ja - det var trangt! Er det hjerterom er det husrom :)
  Nyt siste dagen i 2012
  Ingrid

  SvarSlett
 7. Jeg bor på 16 kvm, har gjort det i 3 år nå. Det er utrolig hva man får plass til! Man må tenke på smarte oppbevaringsløsninger, å prioritere hva man faktisk trenger og ikke :) Skal gjøre om innredningen her snart, å det er ekstra utfordrende siden jeg ikke får lov til å feste hyller på veggene. Men det fungerer bra å bo på så liten plass. Man blir vant til det ;) Leilighetens løsning minner litt om min, bortsett fra at min kjøkkeninnredning ikke er fullt så fancy. Hehe :)

  Sykt at det koster så mye for å bo i Oslo, det burde jo egentlig ikke være mulig. Nå skal det sies at jeg leier da, ikke eier. Vet ikke om jeg hadde betalt så mye for å bo på 14 kvm.. Men jeg er veldig fascinert av compact living konseptet, det finnes jo så utrolig mange kreative og funksjonelle løsninger!

  Ha en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlett
 8. Det er vanvittigt, men jeg er vildt imponeret over, hvad man har formået at få ud af rummet - mennej, jeg kunne ikke bo sådan - ikke i dag, måske da jeg lige flyttede hjemmefra :-)

  SvarSlett
 9. Jeg bodde på ca det antallet kvadrat i flere år. Min leilighet (som jeg leide, riktignok) hadde i tillegg skråtak. L-formet med skråtak på de to ytterveggene. Full takhøyde kun ved ytterdør og ved vasken... Trangt, javisst. Men du og du så koselig det var der. Smarte løsninger, pinlig orden (jeg er jo en ryddefrik uansett)og grundige prioriteringer må til. men jeg stortrivdes og savner iblant det koselige, lille krypinnet. Kanskje jeg må grave frem noen gamle bilder og vise en gang. Mange vil vel si vi har ganske lite plass fortsatt, men for meg er 64 kvadrat godt med boltreplass...

  SvarSlett

Jeg blir hoppende glad om du vil legge igjen noen ord hos meg! Jeg leser alle kommentarene og blir super happy for hver og en :) Snille ord varmer et blogg-hjerte!